Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

GÜNDOĞDU ÇOK YÖNLÜ BİR İNSAN

Başarılı çalışmalarıyla gurur duyduğumuz, Beşikdüzü’nün tanıtımına katkıları olan ender insanlardan biriyle; Beşikdüzülü öğretmen, yazar ve hobi olarak sanat dünyasına giren Mevlüt Gündoğdu ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Kırmadı bizi. Değerli zamanını ayırdı. Biz sorduk o cevapladı. Şimdi bu röportajı Kuzeyses okuyucularıyla paylaşmak istedik.

SARAÇ-Ben sizleri müzik dünyasında tanıdım. Ancak daha sonra mesleğinizin farklı olduğunu öğrendim. Şimdi okuyucularımıza asıl mesleğinizden ve nereli olduğunuzdan  bahseder misiniz?

GÜNDOĞDU- Ben, Beşikdüzü Yeşilköy’denim. Asıl mesleğim matematik ve fizik öğretmenliği. Meslekte 25 yıl üzerine emekli olduktan sonra hobi olarak müzik dünyasına girdim.

SARAÇ-Peki, müziğe merak sizde ne zaman başladı?

GÜNDOĞDU-Öğretmen Okulu’nda okurken kendi kendime saz çalmaya başladım. Kendi kendimi bu konuda yetiştirdim.

SARAÇ-Saza merak salanlar genelde müzik öğretmeni olmak isterler. Sizde böyle bir duygu oldu mu?

GÜNDOĞDU-Saz çalmayı öğrendim ama müzik yapmayı, müzik öğretmeni olmayı o yıllarda hiç düşünmedim. Matematiği çok sevdiğim için matematik öğretmenliğini tercih ettim. Müzik öğretmeni olmak o yıllarda hiç aklıma dahi gelmedi. O yıllarda Türkiye’de 32 tane öğretmen okulu vardı. Her öğretmen okulundan bir iki öğrenciyi seçerler Ankara, İstanbul ve İzmir’de yüksek öğretmen okullarına gönderirler. Beni de seçtiler Ankara’ya gönderdiler. Ankara yüksek öğretmen okulunda bir yıl hazırlık sınıf olmak üzere 5 yıl okudum. Sonra 4 yılda fakültede okuduk. İki diploma alarak mesleğe atıldık.

SARAÇ-Öğretmenlik yaparken müzikle de uğraşıyordunuz. Hiç plak yaparak müzik dünyasına girmeyi düşünmedin mi?

GÜNDOĞDU-Ben müziği bir hobi olarak yapıyordum. Öyle sahnelere çıkayım, televizyon programlarına katılayım, plak yapayım, konser vereyim gibi düşüncem hiçbir zaman olmadı. Müziği sanatçı olmak, para kazanmak için yapmadım. Hobi olarak müziğe benim de bir katkım olsun, yöreme bir hizmetim olsun diye girdim.

SARAÇ-Bugüne kadar kaç klip yaptınız, sayısını hatırlıyor musunuz?

GÜNDOĞDU-Saymadım. Ancak, 25-30 arası olduğunu düşünüyorum.

SARAÇ-Sizi sevenlere yeni bir klip hazırlığınız müjdesini verebilir miyiz? Var mı böyle bir çalışmanız?

GÜNDOĞDU-Müziği seviyorum. Özellikle halk müziğini seviyorum. Yeni iki üç çalışmam var. Bunlarda biri “Kazıkbeli Düzüne, diğeri Horon diye bir klip. Babam diye bir klip , bir de Ağasar Deresine”  adlı çalışmalarım hazır. Bunların çekimlerini yapacağız. Ahmet Bey, yaşlandıkça ses de yoruluyor.  Gençlik gittikçe ses de gidiyor. Fazla zorlamamak lazım. Birkaç klip sonra müziğe veda etmeyi düşünüyorum.

SARAÇ-Bu çalışmalarınızda sizlere sponsor olan, destek olan  var mı?

GÜNDOĞDU-Söz olarak destek olan çok. Ama iş paraya geldiği zaman buranın milletinin parası çok kıymetli. Elli lira verse, elli milyon vermiş gibi geliyor ona. Ben bütün kliplerimi kendi imkanlarımla yaptım. Klip külfetli bir iş. Öyle az paraya yapılıyor gelmesin insanlara.

SARAÇ-Okuduğumuz parçalar ve müzikler size mi ait?

GÜNDOĞDU-Benim olmayan parçalarda var ama çoğunluğu bana ait. Müziklerin bir kısmı anonim, bir kısmı bana ait. Güzel eserlere imza attığımızı düşünüyorum.

SARAÇ- Sizin pek bilinmeyen bir yönünüz de var. Bir çok kitap yazdınız. Biraz da bu çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

GÜNDOĞDU-Öğretmenliğin ve müziğin dışında kitap yazmakla da uğraştım. Liselere ders kitapları yazdım. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulundan geçmiş matematik ve geometri kitaplarım Türkiye’de 20 yıl ders kitabı olarak okutuldu. Ders kitapları dışında üniversiteye hazırlık kitapları, Anadolu liselerine hazırlık kitapları olmak üzere 40’ın üzerinde kitap yazdım.

SARAÇ- Biz haberinizi yayınlayacağımız Kuzeyses Gazetesi’ni yaklaşık 5 ay önce yayına başlattık. İlçenin şuan tek haber kanalı. Şuan ilçede ne gazete, ne dergi, ne de bizden başka haber sitesi var. Yaşatılması konusunda ilçe halkına neler söylemek istersin?

GÜNDOĞDU-İlçe halkının bu siteye destek olması lazım. Kültürlü olduğunu iddia eden bir ilçe buna destek vermesi gerekir. Ancak, ben destek olacaklarını sanmıyorum. Kesinlikle sanmıyorum. Yanı başımızda Giresun’un ilçelerine baktığımızda sanatçısına, yazarına, gazetecisine esnafı, iş adamı, yöneticisi, siyasetçisi destek oluyor. İlçesinde böyle faaliyetlerin yapılmasından gurur duyuyor. Sahip çıkıyor. Biz de bu yok. Beklentinde olmasın. Kendin ne yapabilirsen o. Buranın insanı 3 lira verse, 3 bin lira verdiğini zannediyor. Kimseye güvenmeyin. Ben size başarılar diliyorum. İnşallah uzun soluklu olursunuz.

SARAÇ-Sayın hocam, bizlere kıymetli zamanınızı ayırdığınız için sizlere Kuzeyses ailesi adına teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızla gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

GÜNDOĞDU-Ben de sizlere teşekkür ediyorum. İlçenin yeni sesi olan internet üzerinden yayın yapan Kuzeyses Gazetesi’ne başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar