Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

FEN SOSYAL BİLİMLER VE DİNİ EĞİTİM İÇİN AHMET GÜN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Kuzeyses Gazetesi olarak bugün Beşikdüzü’nün 5.lisesi olarak Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu tanıtıyoruz.

Hazırlayan: Ahmet SARAÇ

OKULUN TARİHÇESİ

1996 yılında Beşikdüzü Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla eğitim-öğretime açılan okul, geçici olarak Müftülük binasında hizmete başladı.

İmam Hatip Lisesi, iş adamı Ahmet Gün’ün daha önceden başlanan ancak yarım kalan binanın tamamlamasıyla 3 Kasım 2014 tarihinde Adacık Mahallesi’ndeki bu binaya taşındı. Bu arada okulun ismi de değiştirilerek okulu yaptıran işadamının adı okula verilerek okulun adı Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi binasında hizmete açılan Beşikdüzü İmam Hatip Ortaokulu da bu okulun son katına taşınarak yapılan bu modern binada hizmet vermeye başladı.  Ardından 2018-2019 eğitim-öğretin yılında 144 öğrenci kapasiteli kız pansiyonu da tamamlanarak hizmete girdi.

Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi  Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak idarecileri ve öğretmenleri; ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin eğitim ve öğretim davasına katkı sunmak, geleceğin emanet edileceği gençleri modern bilimin, aklın, irfanın ve en mükemmel din olan İslam’ın ışığında yetiştirmek amacındadır. Okulun yabancı dili İngilizce ve Arapça’dır. LGS sınavları sonucunda okula %6 ile %32 arasında öğrenci yerleşmektedir. 2023  üniversiteye öğrenci yerleştirmede Rabia Kasap sözel Türkiye 4976.sı olarak KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümüne yerleşmiştir.

Okulun Sınav Başarı Durumu: 2020-2021=2 lisans, 3 önlisans(Mezun 19 öğrenci),2021-2022=3 lisans, 2 önlisans (Mezun 13 öğrenci)

SPORTİF ETKİNLİKLER:

Bilek güreşinde Türkiye üçüncülüğü, İl bilek güreşi yarışmalarında 3 dalda İl birinciliği, İl dart turnuvasında erkek takımı 1.ve kız takımı 3.oldu. Dart bölge ikinciliği, ilçede dart, bocce turnuvalarında ilçe birinciliği, liselerarası satranç turnuvasında İlçe birinciliği ve ikinciliği, gençler A grubu yelen ilca 6 kategorisinde İl birinciliği, Türkiye ikinciliği dereceleri elde edildi.

PROJE ÇALIŞMALARI:

2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle okulda, Oku-Yorum Projesi yürütülmektedir. Yurtdışı Proje Faaliyetlerinde ise  Erasmus Projesine başvuru yapıldığı belirtildi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan alana(sınavla),34 öğrenci de İmam Hatip Programı uygulayan alana girmiştir.

OKUL MÜDÜRÜ NECİP YILDIRIM

Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Necip Yıldırım, 1974 yılında Beşikdüzü’nde doğdu. 1991 yılında Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nden, 1996 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünden mezun oldu. 2001-2003 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ABD Yeni Türk Edebiyatı programında lisansını tamamladı. Bu esnada eski yazı (Osmanlıca) bir kadın, moda ve edebiyat dergisi olan İnci-Yeni İnci mecmuası üzerinde çalıştı.

1996 yılında öğretmen olarak göreve başlayan Yıldırım, Türkiye’nin bir çok yerlerinde bir çok farklı lisede çalıştıktan sonra 2014 yılında Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcılığına atandı. 11.09. 2017 tarihinden itibaren de aynı okula müdür olarak atandı.  Meslek hayatı boyunca, 3 teşekkür, 1 takdir, 5 başarı belgesi,   1 üstün başarı belgesi ve 1 maaşla ödül belgesi ile taltif edildi. Merkezi ve mahalli olmak üzere farklı alanlarda toplam 34 hizmetiçi eğitim kurslarına ve seminerlerine  katıldı. Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

OKUL MÜDÜRLERİ

1-ABDURRAHMAN KUL 1996-200

2-YUSUF TERZİ 2000-2010

3-NURETTİN OLGUN 2010-2017

4-NECİP YILDIRIM 2017-?

 

OKULDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN KADROSU

Necip YILDIRIM-Müdür

Emin ŞEN-Müdür  Başyardımcısı

İbrahim CÜRE-Müdür Yardımcısı

Ayhan KIRAN-Müdür Yardımcısı

Olgun YAYLA-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

Nurettin OLGUN-İHL Meslek Dersleri Öğretmeni

Rukiye DURAL- İHL Meslek Dersleri Öğretmeni

Hikmet KESİCİ-Beden Eğitimi Öğretmeni

Nurdan YAVUZ-Felsefe Öğretmeni

Beytullah KARAKOÇ-Fizik Öğretmeni

Yasin ER-Matematik Öğretmeni

Aysun BİRİNCİ KINALI-Biyoloji Öğretmeni

Levent NERGİZ- Rehberlik Öğretmeni

Zeki BAYRAKTAR- Tarih Öğretmeni

Derya KURTKAYA-Coğrafya Öğretmeni

Teoman KARAKOÇ- İngilizce Öğretmeni

Semanur SARIHAN-Arapça Öğretmeni

Ebru ÇETİNKAYA-Kimya Öğretmeni

Gökşen H.AYDIN –Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

S.Volkan ÇETE- Matematik Öğretmeni

NOT: Bundan sonra tanıtacağımız son lisemiz Beşikdüzü Anadolu Lisesi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar