Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ESTONYA’DAN SELAM VAR

Beşikdüzü Zübeyde Hanım Anaokulu bir dizi ziyaret için Estonya’nın Tallinn kentindeydi. Eğitim camiasının kültür, bilgi ve birikim alışverişinin olduğu böylesi programlar, güzel anılarla da hafızalarda yer alıyor.

14 – 20  Nisan tarihleri arasında Trabzon Anaokulları, Erasmus Faaliyetlerinde bulundu.
2023 ülke genelinde  uygulanan ve bu etkileşime fırsat veren Erasmus Akreditasyonu
Türkiye Ulusal Ajans tarafından destekleniyor.

Trabzon İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen KA121 Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 14-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Trabzon’dan 3 okul: “Çukurçayır  Anaokulu, Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu Anaokulu, ve Beşikdüzü Zübeyde Hanım Anaokulu” olarak katılım sağlandı.

Bu projeye katkı sağlayan öğretmen ve idareciler, Estonya’nın başkenti Tallinn şehrinde Saue Kotka Anaokulu  “Yenilikçi Yöntem ve Tekniklerin Geliştirilmesi” başlıklı İşbaşı Gözlem faaliyetini gerçekleştirdiler.

Okul İdaresinde görevli yöneticiler ve öğretmenler, kurumlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve kaliteyi artırmak, ülkeler arası uygulamaların en iyi şekilde nasıl fayda sağlayabileceğini, ayrıca bunun nasıl yaygınlaştırılabileceğini gözlemlediler. Bunun için misafir olunan okulda 3 gün boyunca işbaşı gözlem faaliyeti etkinliklerinde bulunuldu.

Üç ayrı anaokuldan tüm katılımcılar uygulanan eğitim sistemleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Deneyimlerine, çok daha yenilerini eklediler. Bu bilgilerin üzerinde çok güzel anılar da biriktirerek ülkelerine döndüler.

Karşılıklı iletişimde kalarak yenilikçi yöntem ve tekniklerin, etkili uygulamaların entegrasyonu ve yaygınlaştırılması kararı ile birlikte hayata geçirilmesi düşünülen projeler için, planlamalar yapıldı. Saue Kotka Anaokulu eğitimcileri de ülkemize ve okullarımıza davet edildi.

Kuzeyses Gazetesi’ne, Beşikdüzü Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan yapılan açıklamada, ayrıca, emeği geçen herkese, gönül dolusu teşekkür dilekleri de iletildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar