Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ESERLER GÖZ KAMAŞTIRDI

VAKFIKEBİR (Kuzeyses)-Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme  programı kapsamında düzenlenen yıl sonu sergisi muhteşem bir katılımla gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen şenliği Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, daire amirleri, davetliler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldılar .

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu  tarafından yapılan açılış konuşmasında, “

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında halk eğitimi merkezimizin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı sonu karma sergimizin açılışına hoşgeldiniz. Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi olarak açılan kurs sayımız 256’dır. Bu kurslarda 1381 erkek, 3224 kadın olmak üzere toplam 4605 kursiyer katılmıştır” dedi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da konuşmasında “Geçmişte bu kurslar köylerde açılırdı. Yıl sonunda da her köyde etkinliği olurdu. O zamanki valilerimiz bu etkinliklere katılırdı. Ben de folklor oynadığım için mutlaka o gösteride bulunurduk. Çocukları görünce anılarım aklıma geldi. Çocuklarımız folklorla uğraşıyorlar. Bu halk eğitim sayesinde oluyor. Devletimiz  usta öğreticilere gerekli desteği sağlıyor. Tüm vatandaşlarımız, özellikle hanımefendi kardeşlerimiz hem bu kurslarda becerilerini geliştirmek hem de bu becerilerini ekonomiye dönüştürmek adına ciddi katkılar sağlanıyor. Hayat, yaşadığımız sürece öğrenmeye açık bir serüven”şeklinde konuştu.

Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmada, “HayatBboyu öğrenme şenliğimize hepiniz hoşgeldiniz. İkincisini düzenlediğimiz bu şenliğimiz, gördüğüm kadarıyla geçen yıla kıyasla yoğun bir katılım var. 4605 kursiyerimiz ve bir çok usta öğreticimizle insanımızı daha nitelikli, daha kaliteli, sürekli hayatından öğrenmeyi bırakmadan devam eden bir profilde yetiştirmek devletimizin en önemli fonksiyonlarından biridir” dedi. Halk Eğitimi Merkezinin halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. > Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar