Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ERASMUS MESLEKİ EĞİTİM AKREDİTASYONU KA 121 PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Koordinatör Müdür Yardımcısı Şevki Küçükyıldız ve Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Taşkın Keskin, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün   Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi  kapsamında 1-7 Temmuz 2022 tarihinde Hollanda’nın Amsterdam kentinde gerçekleştirilen kurs faaliyetine katılarak ilçeye döndüler.

Hollanda da yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Şevki Küçükyıldız ve Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Taşkın Keskin, “Söz konusu kurs faaliyetine, Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden başka Akçaabat Atatürk MTAL’den, Maçka MTAL’den, Sürmene Türk Telekom MTAL’den ve Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan toplam 8 öğretmen ve idareci katıldı.  Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi  kapsamında Hollanda’nın kreş ve ana sınıfından üniversite eğitimine kadarki bütün eğitim kademeleri hakkında bilgiler alındı, sunumlar izlendi.  Eğitim programları dışındaki serbest zamanlarda Hollanda’nın bazı tarihi-kültürel merkezlerine tarihi-kültürel-eğitim gezileri düzenlendiği belirtildi.

Proje kapsamında Hollanda eğitim sistemi hakkında temel bilgi birikimine ulaşıldı. Hollanda eğitim sisteminde kullanılan bir kısım öğretim, yöntem ve tekniklerin benzer şekillerde ülkemizde de bilindiği veya uygulandığı görüldü.  Bu sebeple, Hollanda eğitim sisteminin bazı düzenlemelerle ülkemizde de uygulanabileceği ve faydalı olabileceği kanısına varıldı.

Sonuç itibarıyla; Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi  kapsamında 1-7 Temmuz 2022 tarihinde Hollanda’nın Amsterdam kentine gerçekleştirilen hareketlilik hem eğitim sistemlerimizin karşılaştırılması hem de katılımcıların bilgi ve görgülerini artırması  münasebetiyle başarılı ve verimli bir şekilde tamamlanmıştır”dediler.

Kurs sonunda kursa katılanlara sertifika verilerek toplu fotoğraf çektirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar