Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

EMEKLİ ÖĞRETMENLERDEN CUMHURİYET KUTLAMASI

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından emekli öğretmenlerle birlikte hazırlanan Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlama Programı Öğretmenevi salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Kadir Aksuoğlu yaptı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhammet Berberoğlu, “ Cumhuriyetin 100.yılındayız. Onurluyuz, gururluyuz, mutluyuz. Biz bunu hakediyoruz. Cumhuriyeti kolay kolay elde edemedik. Cumhuriyeti büyük bir mücadelenin neticesinde elde ettik. Dün olduğu gibi, bugün de o mücadele devam ediyor. 29 Ekim 1923’te egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olacağının ifadesi olan Cumhuriyet ilan edildi. Üzerinden on yıl geçti, yüz yıl geçti. Ne mutlu bize ki, bizler 100.yılda Cumhuriyetimizin varlığına şahitlik ediyoruz. Minnettarız Atam” şeklinde konuştu.

Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral da yaptığı  selamlama konuşmasında, ”Cumhuriyetimizin 100.yıl kapsamında sizlerle birlikte olmak, biraraya gelmek onur verici, gurur verici. İki ay öncesinden yaptığımız programla Beşikdüzü’nde Cumhuriyetimizin aydınlık yüzünü kutluyoruz. 3 bin 600 öğrencimiz, 420 öğretmenimizle beraber bu etkinlikleri okullarımızda, Beşikdüzü halkının sizlerin de katılımını sağlayacak şekilde yaptık” dedi.

Emekli öğretmenlerden Keramettin Bayram ve Yusuf Yılmaz şiirleriyle programa renk kattılar. Yine emekli öğretmenlerden Vahap Salihoğlu ve Murat Cihan meslek anılarını katılımcılarla paylaştı. Emekli öğretmen Turan Bahadır ise dil üzerine bir sohbette bulundu. Öğretmen Fatma Can’ın müzik dinletisi ile program sona erdi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yücel Oktay ve emekli öğretmenler katıldılar.  >Foto-Haber: Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar