Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

EL SANATLARI KURSİYERLERİ ÇOK GÜZEL İŞLER ÇIKARIYORLAR

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan El Sanatları Teknolojisi kursu 14 kursiyer ile çalışmalarını sürdürüyor.

  Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Hasan Çalışgan, “Öğretmenimiz Yeşim Çelik tarafından verilen El Sanatları Teknolojisi kursumuza katılan kursiyerlerimiz güzel şeyler öğreniyorlar. Kursiyerlerimiz burada öğrendiklerini umarım ileriki yaşamlarında hayata geçirirler. Bu kursumuzda dekoratif ev tekstili ve dekoratif ev aksesuarları dalında da kursiyerlerimiz öğretim görüyorlar. Kursumuz Nisan ayı sonu itibariyle sona erecektir. Yapılan güzel çalışmalar yıl sonunda sergilenecektir” dedi. Kurs öğretmeni Yeşim Çelik ise, “Burada kursiyerlerimiz evlerimizde kullandığımız masa örtülerinden nevresim takımlarına, banyo ve mutfak takımlarından seccade takımlarına, çantalardan kalemliklere kadar ev tekstilinde kullandığımız tüm ihtiyaçlarımızı hem öğreniyorlar, hem de kendi ihtiyaçlarını dikip maliyetlerini en aza indirerek  bütçelerine katkı sağlıyorlar. Dekorasyon alanında da eğitim alan kursiyerlerimiz kumaş kaplama abajur, lambader, sandık ve kutu kaplamaları yapıyorlar. Günümüz modasını da takip ederek yeniden gündeme gelen makrome teknikleriyle duvar süsleri, perdeler, salıncaklar, masa –sandalye gibi bir çok alanda kullanılan eşyalar üretmekte, atıl duruma gelmiş eskiyen eşyalara farklı teknikler uygulayarak yeniden hayat vermektedirler. Sıfır atık ilkesiyle hareket edip, ‘atma değerlendir’ diyerek birçoğumuzun işe yaramayacağını düşündüğü malzemeleri bile  bazen boyayarak, bazen dikerek, yeri geldikçe ahşap yakma tekniğini kullanarak onlara kullanım alanı sunan kursiyerlerimiz her yeni projede farklı fikirler öğrenmekteler. Yaptıkları işler, mağazaların vitrininden çıkmışçasına sizi selamlayan dekoratif eşyalar, kullanılır hale getirilmek üzere sırasını bekleyen malzemeler ve üretime devem eden sabırsız kursiyerlerle dolu bir kursumuz var” dedi. Kursiyerlerden Fatma Kılıç ve Sevgi Demir kursla ilgili yaptıkları açıklamalarda,

“Burası insanların boş vakitlerini değerlendirip farklı ve yeni birşeyler öğrendikleri bir kurum. Birbirinden güzel,  kaliteli, muntazam, itinalı ve ince işçilikle yapılan ürünler ortaya koyan bir atölye gibi burası. Bu güzel işleri bizlere öğreten hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar