Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

EFSANEYİ UĞURLADIK!..

İstanbul saltanatına son vererek tarihe geçen ve  Trabzonspor’u başarıdan başarıya koşturan, çalıştığı dönemde Trabzonspor’a resmi ve özel olmak üzere 19 kupa kazandıran efsane hoca Ahmet Suat Özyazıcı, önceki gün 87 yaşında evinde hayatını kaybetmişti.

Büyük hoca bugün öğle namazına müteakiben Trabzon İskenderpaşa Camisi avlusunda kılınan cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığında toprağa verildi.

Özyazıcı’nın cenazesine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Trabzonspor eski oyuncusu ve Teknik Direktörü Şenol Güneş, eski yöneticiler, futbolcular, siyasiler, iş dünyasının önemli isimleri, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

AHMET SUAT ÖZYAZICI KİMDİR?

1936 yılında Trabzon’da doğan A.Suat Özyazıcı, futbol hayatına 1954 yılında Trabzon Yolspor’da başladı. 1956 yılında İdmanocağı’nda futbola devam eden Özyazıcı, Trabzon’daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle Trabzonspor’da profesyonel olarak 1967-1969 yılları arasında futbol yaşamını sürdürdü. 1969 sezonu sonunda futbolu bırakan Özyazıcı, 1970 yılında A takımda yardımcı hoca olarak görev aldı.1971 yılında Trabzonspor Genç takımının başına geçti ve takımı Karadeniz Bölge Şampiyonu yaptı.

1972-73 sezonunun ikinci yarısında Trabzonspor’un başına geçerek ilk yılında 1 gol averajla şampiyonluğu kaçırdı ancak ikinci sezonunda Trabzonspor’u şampiyon yaparak Birinci Lig’e, şimdiki Süper Lige çıkarmayı başardı.

Trabzonspor’un Anadolu İhtilalini gerçekleştirdiği yıl Trabzonspor’un başında görev yapıyordu. Trabzonspor’un 4 şampiyonlukla en çok şampiyon olan hocasıdır. Özyazıcı ayrıca Türkiye’nin en çok şampiyonluk gören 2. yerli teknik direktörüdür.

A.Suat Özyazıcı, Trabzonspor’un dışında Sarıyer ve Bursaspor takımlarını da çalıştırmıştır. Ayrıca, Sarıyer takımı ile Balkan Kupası şampiyonluğu elde etmiştir.

Ahmet Suat Özyazıcı ayrıca Trabzonspor’a kazandırdığı 4 şampiyonluğun yanı sıra 4 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğu, 3 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve bir kere düzenlenen Kıbrıs Barış Kupası şampiyonluğu kazandırmıştır.

Özyazıcı evli ve 4 çocuk babasıydı. Kuzeyses Gazetesi ailesi olarak kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

ÖZYAZICI19 KUPA KAZANDI

Ahmet Suat Özyazıcı’nın görevde bulunduğu dönem içerisinde Trabzonspor, 18 kupa kazanmayı başardı.

Bordo-mavili takım, Özyazıcı döneminde 4 Birinci Lig (Süper Lig) şampiyonluğu, 1 İkinci Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu  olmak üzere 15 kupa, ayrıca  Sarıyer’le 1 Balkan Kupası şampiyonluğu ve yine Trabzonspor’la 1 Kıbrıs Barış Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Özyazıcı döneminde ayrıca Deprem Kupası ve Kara Kuvvetleri Kupası gibi özel kupalarla birlikte toplam 19 kupa şampiyonluğu yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar