Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

DİYANET GENÇLİK MERKEZİ’NDEN ASKIDA KİTAP PROJESİ

     Beşikdüzü Diyanet Gençlik Merkezi sosyal sorumluluk dolayısıyla hayata geçirdiği “Askıda Kitap Projesi” kapsamında oluşturulan proje ilgi görüyor.

“Askıda Kitap Projesi” ile kitap okumayı teşvik etmeyi amaçlıyor.  Başta öğrenciler olmak üzere her yaş grubundaki insanların kitap okumasını sağlamak amacıyla başlatılan Askıda Kitap Projesi ilgi görüyor.

İlçe Müftüsü İhsan Öz yaptığı açıklamada, sosyal ve toplumsal sorumluluk gereğince okuma kültürü ve bilincini aşılamak için Askıda Kitap Projesi’ni başlattıklarını söyledi.

Gençlik Merkezi girişinde askı oluşturarak Diyanet Yayınlarından projeye başladıklarını belirten Öz, ‘Fırınlarda yapılan askıda ekmek proje gibi, biz de askıda kitap uygulaması başlatalım’ dedik. Başta öğrencilerimiz olmak üzere 7’den 77’ye herkesin kitap okumasını istiyoruz. Yayınlardan her hafta bir eseri askıya çıkarıp okuma arzusu olanlara ücretsiz hediye olarak vereceğiz” dedi. Öz, “Seçtikleri kitapları burada da okuyabiliyorlar. Çay ve kahvelerini içerken kitap tercihi yapabiliyorlar.” ifadesini kullandı.

Projenin beklediklerinden daha büyük ilgi gördüğüne işaret eden Öz, “Buraya gelen hiç kimse hiçbir ücret ödemeden beğendiği kitabı seçip alabiliyor. Biz de raflara her hafta farklı bir kitap koyarak insanların hizmetine sunuyoruz.” diye konuştu.

Askıda Kitap Projesi kapsamındaki kitap alan okuyucular ise projeyi son derece güzel bulduklarını, evlerinde okudukları kitapları da başkalarının faydalanması için getirdiklerini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar