Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

‘DİNİ BİLGİLER VE SİYER-İ NEBÎ YARIŞMASI’NIN YARI FİNALİ YAPILDI

VAKFIKEBİR-Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nün, Adnan Demirtürk Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Dini Bilgiler ve Siyer-i Nebî Yarışması’nın yarı finali gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerin dini ve siyer bilgilerini artırmayı amaçlayan yarışmaya, daha önce çeyrek finali yapılan yarışma sonunda başarılı olan 20 öğrenci katıldı.

Üç aşamada tamamlanacak olan yarışmanın yarı finali, İlçe Müftüsü Şükür Küçük ve manevi danışmanlar İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz ile Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Nasırcı riyasetinde, 21 Nisan 2022 Perşembe günü Vakfıkebir Adnan Demirtürk Kredi Yurtlar Kurumu’nda yazılı olarak yapıldı.

Yarışmada öğrencilere; Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından İrfan Yücel’in kaleme aldığı “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitabından ve dini bilgiler alanından toplam 20 soru soruldu.

Yarışma sonunda başarılı olan 10 öğrenci, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü, Vakfıkebir halkının da izleyici olarak katılım sağlayabileceği finalde yarışacaklar. Final yarışmasında öğrencilere 20 soru sorulacak. Eşitliğin bozulmaması durumunda yedek sorulara geçilerek, 1., 2., 3.,4. ve 5. olan öğrenciler tespit edilecek ve ödülleri verilecek.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük, yarışma ile; gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade; yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (s.a.s.)’i daha iyi tanıma, O’nun mesajını anlama, milli ve manevi duyguları geliştirmenin yanında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerin gençlere yönelik çalışmaları ile gençleri tanıştırmanın hedeflendiğini belirtti. Müftü Küçük, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti ve finalde yarışacak olan öğrencilere de ayrıca başarılar diledi.

YARI FİNALDE BAŞARILI OLUP FİNALDE YARIŞACAK ÖĞRENCİLER:
1- Lütfiye Kaya
2- Esmanur Özdemir
3- Cemile Kaya
4- Burak Saban
5- Nisa Gündüz
6- Abdullah Yaramış
7- Medine Sert
8- Beytullah Erbaş
9- Bedriye Bayrakçı
10- Gamze Abra

FİNALDE İLK 5 ÖĞRENCİYE VERİLECEK ÖDÜLLER İSE;
1. Olan Öğrenciye  700 TL.
2. Olan Öğrenciye  600 TL.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar