Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÇOCUKLARA CAMİDE BİR GÜN PROGRAMI

   

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda yaz Kur’an kursuna gelen öğrencilerle birlikte Kirazlık Mahallesi Sahil Camii’nde “Çocuklarla Camide Bir Gün” etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Çocuklarla Camide Bir Gün” projesi kapsamında Kirazlık Mahallesi Sahil Camii’nde düzenlenen etkinliğe, Kur’an kursu öğreticilerinin rehberliğinde 60 öğrenci katıldı. Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda yaz Kur’an kursuna gelen öğrenciler, günlük derslerinin ardından öğle namazı öncesi Kirazlık Mahallesi Sahil Camii’ni ziyaret ettiler. Burada öğrencilere İmam Hatip Ali Civil ve Müezzin Kayyım Muhammet Fil tarafından caminin bölümleri (kürsü, mihrap, minber, müezzin mahfili) tanıtıldı. ‘Cami’nin anlamı, camilerin dini ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi, niçin namaz kılmalıyız?, namaz bize neler kazandırır?, camilerde cemaatle kılınan namazın fazileti konularında öğrencilerle yapılan sohbetin ardından bir kaç vatandaşın da katılımıyla birlikte cemaatle öğle namazı kılındı.

Daha sonra oyunlar ile devam eden etkinlikte birlikte eğlenmenin tadını çıkaran öğrenciler manevî heyecan dolu bir gün yaşadılar. < Mithat GÜDÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar