Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

CİHAN YENİ KİTABINI İMZALADI

Beşikdüzülü eğitimci, emekli edebiyat öğretmeni, yazar, radyo ve televizyon program yapımcısı Murat Cihan yeni kitabı “Anılardan Damlalar”ı okuyucularıyla buluşturdu.

Son olarak yazdığı  “Efsane Hemşire” adlı  kitabından sonra anılarından oluşan “Anılardan Damlalar” adını verdiği kitabı için Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda tanıtım ve imza günü düzenledi. İmza gününe Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu,  Tonya eski Milli Eğitim Müdürü Muhammet Birinci, gazeteciler, yazarlar ve davetliler katıldılar.

Sunuculuğunu Canan Kalaycı’nın yaptığı programda açılış konuşmasını eserin yazarı Murat Cihan yaptı. Cihan konuşmasında, “Bu benim son eserim diyorum ama sözümde duramayabilirim. Bir bakarsın birkaç gün sonra yine masamı kurdum yazıyorum. Bende yazmak bir tutku. Ben bu kitabı bin sayfa yapabilirdim. Enazından beş yüz sayfa yapabilirdim. Ama Beşikdüzü’nde Ali Zeytin bir tane. Ne demek istediğimi anladınız herhalde. Kendisine teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelme zahmetinde bulunan sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum ”dedi.

Daha sonra sırasıyla Mehmet Yıldızlar, eğitimci yazar emekli öğretmen Turhan Bahadır, Eynesil’den programa iştirak eden gazeteci Fikret Bodur, Gazetemiz köşe yazarlarından  H.İbrahim Demirci, emekli astsubay Avni Uzundurukan, mimar Osman Yener, bugüne kadar 127 kitap yazmış olan Trabzonlu Yazar Mustafa Yazıcı, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, yine eğitimci şair Keramettin Bayram, Tonya eski Milli Eğitim Müdürü Muhammet Birinci birer konuşma yaptılar.

Program yoğunluğu nedeniyle programa geç de olsa katılan Kaymakam Ferhat Vardar ise, “Murat Cihan hocamız biz göreve geldiğimizde kendisini bize tanıttı. Kendisiyle güzel bir iletişimiz oldu. Emekli eğitimci olduğunu, yazar olduğunu, Beşikdüzü ile ilgili ve bir çok alanda yazılarının olduğunu bizlere ifade etti. Kendisinin donanımlı, ülkemizin bir çok yerinde görev yapmış değerli bir öğretmenimiz. Yaşantısını, anılarını güzel bir şekilde kitaplaştıran ve bunu kendinden sonraki nesile aktaran çok önemli bir Beşikdüzü’nün kazanımı olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Biz kendisinden çok istifade ettik, istifade etmeye de devam ediyoruz. İnşallah Murat Cihan hocamın bundan sonra da bir çok eserinin olacağına, hayatını sonuna kadar yazmaya devam edeceğine canı gönülden inanıyorum.   ”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kitaba katkıda bulunanlara plaket verildi. Ardından türküleriyle Tuna Bayrak ve Eynesil’den katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Akın programa renk kattılar. Program Murat Cihan’ın kitabını imzalamasıyla sona erdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar