Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109.YILI KUTLANDI

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)- 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109.yıldönümünü kutlama ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen program 9.30’da Doğu Gözaçan Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından Beşikdüzü Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program için Fen Lisesi salonuna geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun tarih öğretmeni Sayriye Sevencan yaptı. Sevencan konuşmasında, “Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan Yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir mücadelenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını ve bağımsızlığını devam ettirme cabasıdır. Çanakkale bir milletin varoluş mücadelesidir. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerimizin destanıdır” dedi.

Çanakkale Zaferi adlı video sunumunun ardından öğrencilerden Fikriye İpek Kandil “Yaşasaydım Aranızda Olacaktım” adlı şiiri okudu. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren resim birincisi Göktuğ Akbulut, şiir birincisi Neslihan Kara ve kompozisyon birincisi Bennu Korkmaz’a ödüllerini Kaymakam Ferhat Vardar verdi.

İkinci olan resimde Yağmur Zeytin’e, kompozisyonda Damla Nur Dadandı’ya ödüllerini Belediye Başkanı Ramis Uzun, üçüncü olan resimde Elif Ceyda Demir’e ve kompozisyonda Sıla Dilli’ye Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu verdi.

Zap Suyu adlı şiiri öğrencilerden Veysel Oğuzhan Turgun’un okumasından sonra öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Destanı adlı oratoryonun sunumuyla program sona erdi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu, daire amirleri, siyasiler, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar