Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 107.YILI KUTLANDI

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümü ve Şehitler Günü  nedeniyle düzenlenen program Doğu Gözaçan Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programı izlemek üzere Fen Lisesi salonuna geçildi.

Elif Al ve Yasin Emre Kalaycı adlı öğrencilerin sunuculuğunu yaptığı programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun tarih öğretmeni Sayriye Sevencan yaptı. Sevencan konuşmasında, “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bugün buraya Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşamak için toplandık. Çanakkale, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur.

Anadolu’nun bağrından kopup gelen nice ana kuzularının toprağa düşüp göğe yükseldiği adeta bayraklaştığı, bir milletin tarih sahnesinden silinmek istendiği ve öldü denilen bir milletin dirildiği yerdir Çanakkale”dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda Çanakkale Zaferi Belgeseli gösterime sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen lise, ortaokul ve ilkokullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdür Dr. Ertuğrul Karoğlu,  satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Ferhat Vardar tarafından verilmesinin ardından program Çanakkale Destanı adlı oratoryonun sunumu ile sona erdi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu, jandarma Komutanı Arif Bozkurt, Emniyet Müdürü Ahmet Bekar, AKP İlçe Başkanı Ahmet Gören, CHP İlçe Başkanı Tamer Aydın, MHP İlçe Başkanı Bahattin Yılmaz, sivil toplum kuruluşları temsilciler, daire amirleri, şehit aileleri, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Programdan sonra şehit ailelerine Livio Restaurant’ta yemek verildi. 17 Mart akşamı da şehitlerin ruhuna hitaben mevlit okutulmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar