Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BÜYÜKLİMAN’DA BASININ DÜNÜ BUGÜNÜ- Yazı Dizisi-7 (Görele)

GÖRELE’DE BASIN

          Büyükliman ilçeleri arasında güçlü bir basına sahip olan Görele’de ise 1990 yılında haftalık olarak (GÖRELE HABER) gazetesi yayın hayatına başlıyor. Gazetesinin Kurucusu Osman Usta, Yazı İşleri Müdürü Turgut Türk’tür.

2002 yılında yine Osman Usta tarafından (YENİ GÖRELE HABER) gazetesinin kurulduğunu görüyoruz. Aylık olarak yayınlanan gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğünü ise Serdar Güney yapmaktadır.

2003 yılına geldiğimizde Sahipliğini ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Cem Karaahmetoğlu’nun yaptığı (GÖRELE) isimli gazetenin 15 günlük olarak yayın hayatına başladığı görülüyor.

Görele ilçesinde 2004 yılında Ahmet Bilge tarafından yayınlanan (KARADENİZ POSTASI) gazetesi 2006 yılında el değiştirip gazetenin sahipliğini Oktay Gül üstlendi. Gül daha sonra bu gazeteyi Nurcan Sarıoğlu’na devretmiştir. Gazetenin şuan Genel Yayın Yönetmenliğini Sadullah Sarıoğlu, Yazı İşleri Müdürlüğünü ise Kamil Yılmaz yürütmektedir.

2006 yılında Yunus Gülşen tarafından Yazı İşleri Müdürlüğünü Ali Kaya’nın yaptığı haftalık olarak yayın yapan (GÖRELE AJANS) gazetesi yayın hayatına atılıyor.

2008’de ise (GÖRELE HÜRSES) gazetesi basın dünyasına merhaba diyor.  Sahipliğini Ayşe Bilge, Genel Yayın Müdürlüğünü Ahmet Bilge’nin yaptığı gazete haftalık olarak yayın hayatına başlıyor.

2010 yılında Sahipliğini ve Genel Yayın Müdürlüğünü Turhan Sinir, Yazı İşleri Müdürlüğünü Yakup Menteşe’nin yaptığı (GÖRHELE) gazetesi haftalık olarak yayın hayatına merhaba diyor.

2013 yılına geldiğimizde gazeteci Ahmet Bilge tarafından (SİSDAĞI HABER) gazetesi kuruluyor. Genel Yayın Müdürlüğünü Ahmet Ceylan’ın yaptığı gazete aylık olarak yayın hayatını sürdürüyor.

Görele Belediyesi tarafından 2002 yılında (GÖRELE BELEDİYESİ) adıyla belediye haber bülteni çıkarılır. Bültenin sahipliğini Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Yazı İşleri Müdürlüğünü Yunus Gülşen yapmıştır.

Yine Görele’de 2014 yılında Belediye tarafından (GÖRELE BÜLTEN ) adlı belediye gazetesi yayınlanmıştır. Gazetenin Sahipliğini Belediye Başkanı Tolga Erener, Yazı İşleri Müdürlüğünü Uğur Kübüç üstlenmiştir.

NOT: Haftaya Çanakçı ilçesi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar