Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BÜYÜKLİMAN’DA BASININ DÜNÜ BUGÜNÜ-Yazı Dizisi-6(Eynesil)

                             EYNESİL’DE BASIN

 Eynesil’de bir dönem yayın hayatını sürdüren (EYNESİL’İN SESİ) gazetesi 1991 yılında Hüseyin Şenkan tarafından kuruldu.

İlçede çıkan ikinci gazete ise 2004 yılında Sahipliğini ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Yaşar Küçüker’in yaptığı aylık olarak yayınını sürdüren (EYNESİL HABER) gazetesidir.

Eynesil’de 2010 yılında çıkan son gazete ise Sahipliğini Oktay Gül ve Genel Yayın Müdürlüğünü Fikret Bodur’un yaptığı (EYNESİL AJANS) gazetesidir. Uzun soluklu olmayan bu gazetelerin kapanmasının ardından ilçede başka bir gazete yayın hayatına başlamamıştır.

Bu ilçemizde de kurumsal olarak iki gazete çıkmıştır. Ticari olmadıkları için bülten şeklinde çıkan gazetelerden ilkini 2009 yılında Halk Eğitim Merkezi çıkarmıştır. Halk Eğitim Merkezi adına sahipliğini Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Güdük yapmıştır.

Diğer gazete ise Belediye tarafından ilçe halkının hizmetine sunulmuştur. 2013 yılında (EYNESİL) adıyla çıkan bülten şeklindeki  gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğünü Kaya Kaya yürütmüştür.

Sadece Büyükliman havzasına değil tüm Karadeniz Bölgesi’ne Eynesil’den seslenen (MERCAN FM) radyosu, büyük bir boşluğu doldururken, insanımızın da sözcülüğünü başarıyla sürdürmektedir. Oktay Gül’ün özverili, yılmayan azmi ve çabalarıyla gerçekleşen ve ilgiyle dinlenen Mercan FM radyosu hizmet yarışında teknik olanaklarını da çağdaş anlamda geliştirmiştir.

Eynesil ilçesinde ayrıca Mercan FM Radyosu binasında bir dönem Mavi Karadeniz Televizyonu yayın stüdyosu da bulunmaktaydı.

NOT: Haftaya Görele ilçesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar