Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BURADA MESLEK ÖĞRENİYORLAR

Bu hafta Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi kurslarından Takı Yapımı ve Tasarımı ve de Gümüş Kazaz Örücülüğü Kursu’na konuk olduk. Kurs çalışmalarıyla ilgili  kursun usta öğreticisi Şengül Bayrak Kuzeyses gazetesine yaptığı açıklamada, “2013 yılından beri bu kursun usta öğreticiliğini yapmaktayım. Tarihin en derin izlerindeki insanlardan bugüne olduğu gibi aktarılan beğenilme sevme-sevilme gibi ihtiyaçlardan bugüne olduğu gibi ihtiyaçlardan kaynaklı süslenme içgüdüsüdür. Bu içgüdü de karşılık insan çözümü takılarda bulur. Biz kursiyer arkadaşlarımızla birlikte bu çok zevkli işi kıyafetlerimize uygun her türlü renk seçeneğimizle  birlikte kendimiz tasarlayıp zevkimize uygun yapıyoruz. Eşlerimizi, çocuklarımızı, dostlarımızı en çokta kendimiz mutlu ediyoruz. Ortalama 12 kursiyerimizle birlikte tasarlayıp ürettiğimiz takılarımızı hem takıyor, hem satıyor, hem de hediye ediyoruz. Bir çok kursiyerimiz bu işten çok güzel paralar kazanıp aile bütçesine katkıda bulunduğunu ve en azından kendi ihtiyaçlarını gördüğünü söylüyor ve biliyoruz.

Sınıfımıza adımızı duyup gelen müşterilerimiz, siyasetçilerimizden çok beğeni alıp, sipariş alıyoruz. Gümüş  tellerle Trabzon’umuzun simgelerinden biri olan gümüş kazaziye yapıyoruz. Kolyeler, bileklikler, tesbihler yapıyoruz. Her daim paraya çevirebileceğimiz ürünler ortaya çıkarıyoruz. İşin kısası bu bir meslek. Meslek öğretiyoruz.

Bir aile gibi olduğumuz bu çerçevede buluşup kursumuza gelmek isteyen arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, kursiyerlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarım. Müracaatlar Halk Eğitimi Merkezi’mize her daim yapılmaktadır. Sizleri aramızda görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden  Nazife Türk de  yaptığı kısa açıklamada, “Yıllardır bu kursa geliyorum. Bu kurstan çok memnunum. Burada birşeyler üretiyoruz. Enazından boş zamanımızı değerlendiriyoruz. Sosyalleşiyoruz aynı zamanda. Yaptığımız ürünleri satıyoruz. Ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ben ev hanımlarının bu kurslara gelmesini tavsiye ediyorum”dedi.

Gonca Ergün ise, “Bu kurslar halk eğitimin bize verdiği büyük bir nimet. En büyük etkisi sosyalleşiyoruz. Yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Üretiyoruz. Ürettiklerimizi satarak gelir de elde ediyoruz. Bu kurs bize bir meslek öğretti. Biz bunun farkındayız. Zamanı olan bütün bayanlara tavsiye ederim”ifadelerine yer verdi.

Özlem Yazıcı da konuşmasında, “Ben buralı değilim. Ancak 9 yıldır da buradayım. İlk zamanlar tanıdığım kimse yoktu. Kendimi yalnız hissediyordum. Diyordum böyle halk kurumlarında birşeylerle uğraşayım, hem vaktimi değerlendireyim, hem de birşeyler yapayım.  Önce başka bir bölüme gittim. O bölümü sevmedim. Buraya takı bölümüne geldim. Bunu yıllarca yapabileceğim bir iş olarak gördüm. Artık bu işi seviyorum. Ben bunu hobi olarak da yaparım, kendime bir kazanç da sağlarım. İlerde sınavlarına girerim, gerekli belgeleri de alırım. Hatta sevdiğim bu işin hocalığını niye yapmayayım”şeklinde konuştu.

Biz de Kuzeyses gazetesi ailesi olarak kursiyerlerimize başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar