Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BU YAZI KURUM VE KURULUŞLARADIR

Bir program yaparken her şeyden önce onu duyuracak basın dikkate alınır. Basın mensuplarına davetlilerden önce haber verilir. Çünkü, “Basınsız yapılan iş, anfisiz çalınan saza benzer.”

Anfisiz bir saz çalsan, sadece oradakiler duyar ve dinler. Eğer sazı bir anfiye bağlarsan çok daha uzaklardan o ses duyulur. Basın da buna benzer. Eğer basını haberdar etmezsen, sadece oradakilerin haberi olur. Oraya gelmeyenin ya da gelemeyenin  haberi olmaz. Onlarında haberi olması için de basını kullanmak gerekir.

Eğer basını haberdar etmiyorsanız ya aymazlığınızdan kaynaklanıyor, ya da bu işi bilmemenizden ya da bu işi önemsememenizden.

İLÇEYE ZARAR VERİYORSUNUZ!..

Sebep ne olursa olsun bu hareketler ilçenin sesinin kısılmasına neden oluyor. İster bilerek yapın, ister bilmeyerek yapın. İlçeye zarar veriyorsunuz.

Basının orada olması için de çağırmanız gerekiyor. Eğer çağırmıyorsanız biz bu haberin basında çıkmasını istemiyoruz anlamına gelir ki, basında haklı olarak oraya gelmez. Gelse de izleyici olarak gelir, görevli olarak değil.

DAVETSİZ HİÇ BİR HABERE GİTMEYECEĞİM

Ben bir basın mensubu olarak kendi adıma konuşuyorum. Davet edilmediğim hiçbir habere bundan böyle gitmeyeceğim, başkasından duyarak da o haberi yazmayacağım. (Kaza haberleri hariç) İlgili kişi o haberi Kuzeyses sitesinde görmek istiyorsa, haberdar etmesi gerekir. İlçe adına sorumluluğunun bilincinde olması gerekir. Eğer daveti unutmuşsa konuyla ilgili açıklama ve fotoğrafı info@kuzeyses.com adresine ya da 0530 512 61 19 whatsapp hattına gönderir. Biz de o zaman gereğini yaparız.

Şunu da bilmenizi isterim. Ben, hiç kimsenin siyasi görüşünden dolayı haberini ne bugüne kadar yapmamazlık ettim, ne de bundan sonra ederim. Sakın kimsenin aklına böyle bir şey gelmesin. Benim kişinin siyasi görüşüyle işim olmaz. Benim davetle işim olur.

Şunu tekrar söylüyorum. Davetsiz evimin önünde program olsa aşağı inip o haberi yapmam. Bunun böyle bilinmesini isterim.

O KOLTUĞU İŞGAL ETMESİNLER!..

Kurumlar kendi sitelerinde oraya gittik, buraya katıldık, falancı ziyaretimize geldi, falan etkinliği yaptık, falancayı ziyaret ettik şeklinde iki satır yazı ile haber yapıyorlar. Biz iki satır, bir fotoğraftan haber yapamayız. Haberin açılımı bize gerekli. Görmemiz, izlememiz lazım. Bizlerin habere bakış açısı farklıdır. Kim, nerede, ne zaman, niçin, nasıl sorularına cevap vermemiz gerekir. Bir haber bu soruları cevaplamıyorsa o haber eksik haberdir. Vatandaşı fazla bilgilendirmez.

Kısacası bundan böyle ayda bir haber yapacağımı bilsem dahi davetsiz hiçbir habere gitmeyeceğim.  Bir daveti beceremeyip, kurumlarını ücretsiz haber yaptıramayanlar, o kurumun koltuğunu işgal etmesinler. Beşikdüzü’ne de zarar vermesinler. Kültürlü ilçe imajını silmeye çalışmasınlar. Sözüm, tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlaradır. Sivil vatandaş bu işi bilmeyebilir. Onların hatasını çok önemsemiyorum. Sözüm, ben bu işi biliyorum diyerek o kurumların başına gelenleredir!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar