Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BU KURSLARDA ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUZ

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan El İşleri Kursu gündüz ve akşam olmak üzere 24 kursiyerle eğitimini sürdürüyor.

Halk Eğitimi Merkezi binasındaki kursun usta öğreticiliğini Seçkin Can yapıyor. 2013 yılında beri usta öğretici olarak bu görevi sürdürdüğünü belirten Seçkin Can, kurs çalışmalarıyla ilgili Kuzeyses gazetesine yaptığı açıklamada, “El işleri sadece örgü dikişten ibaret değildir. El işleri bireyin elinde hayat bulan, özgün, biricik, estetik kaygıyla oluşturulmuş eserlerdir. Kişinin hayal dünyasına, zevklerine göre şekillenir.

Kursumuza kayıtlı olan kursiyerlerimle usta öğretici-öğrenci ilişkisinden çok gönül bağı ilişkisi kurmayı tercih ediyorum. Kurduğumuz gönül bağlarını kursiyerlerimizle ilmek ilmek sanatımıza işliyoruz. Kursumuzda vermiş olduğum eğitimi eğlence ve gezilerle harmanlıyoruz. Kursiyerlerimizin isteği doğrultusunda gezi planı düzenleyerek hoş vakitler geçiriyoruz. Arkadaşlık, dostluk ve insani değerlerle iç içeyiz.

Kursiyerlerimizin öğrenmiş oldukları el işleri sanatlarını iş olanaklarına çevirerek kendilerine maddi kazanç sağlama fırsatı yaratıyorlar. Üreten ve kazanan kadınlar unvanını hak ediyorlar” dedi.

Kursiyerler adına konuşan Songül Faiz ve Veliha Doğan ,  “Bu kursa katılmamızın ilk amacı öğrenmek, kendimizi geliştirmek. Arkadaşlarla danışmak, çevre edinmek. Burada iğne oyası, kanaviçe, dantel öğreniyoruz. Kısaca herşey yapabiliyoruz. Bunları öğrendikten sonra yaptıklarımızı satışa sunmak ve bundan bir kazanç elde etmek istiyoruz. Ayrıca boş zamanımızı değerlendirmek adına çok güzel bir faaliyet. Bu tür kurslara katılmayı zamanı olan tüm kadınlara, arkadaşlara tavsiye ediyoruz. Çünkü bu kurslarda çok şey öğreniyoruz.  El becerimiz gelişiyor. Herkese bu kurslara bekliyoruz” dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar