Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BU ESERLERE SAHİP ÇIKILMALI

Beşikdüzü Korkuthan Mahallesi’nde oturan 75 yaşındaki antikacı Nevzat Salman, yıllardır biriktirdiği bu eserlere başta belediye olmak üzere birilerinin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 BU ESERLERİN ÇÖPE GİTMESİNİ İSTEMİYORUM

Beşikdüzü ilçesi Korkuthan Mahallesi’nde yaşayan Nevzat Salman, evinin bir odasında biriktirdiği ve çok sevdiği antika eserlere gözü gibi bakıyor.

İstanbul’daki evinde de bu tür antika eşyaları bulunan  75 yaşındaki emekli antika meraklısı Nevzat Salman, Özellikle pikap,  gramofon ve radyo üzerine merağı olduğunu belirterek Kuzeyses gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu merak bende da ilkokul yıllarında başladı. Beşikdüzü’nde  1970’li yıllarda; Raif Karadeniz diye bir arkadaş vardı. Pikap, dikiş makinesi falan satıyordu . Ben ondan bir pikap aldım. O pikap hala duruyor. Ondan sonra bir tane iki tane derken 60 pikaba ulaştım.  Sadece pikap değil, çok çeşitli radyolar aldım. Gramofonlar aldım. 16 devir civarında 50  plak, 45’lik 1500, taş plak dediğimiz 78 devir plaktan 25 civarında plağım var. Hala bulsam alırım. Bunları korumak ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak istiyorum. Antika haline gelmiş, değeri bilinmeyen bu eserlerin ilerde çöpe gitmesine çok üzülüyorum. Bunlara gözüm gibi bakıyorum. Bunları ileriki kuşaklara aktarabilmek için başta belediye olmak üzere birilerinin bize sahip çıkması lazım. Bu bir kültür hizmetidir.  Benden bunların İstanbul’dan, Trabzon’dan satın almak isteyenler var. Ben bunların Beşikdüzü’nde kalmasından yanayım” dedi.

HABER: Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar