Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-24 Kasım1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu unvanı aldığı gün olan 24 Kasım, 1981 yılında beri de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Yurdun her tarafında olduğu gibi Beşikdüzü’nde de 24 Kasım Öğretmenler Günü, Beşikdüzü Merkez Ortaokulu’nun hazırladığı programla kutlandı.

İlk olarak Doğu Gözaçan Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Öğleden sonra  Borsa İstanbul Fen Lisesi salonundaki programa geçildi. Burada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Beşikdüzü Merkez Ortaokulu Müdürü Selman Erdem yaptı. Erdem konuşmasında, “Bizler vatan evlatlarının istikbali için, eğitim ve öğretimin her aşamasında, milletimizle beraber, hiçbir zorluk karşısında yılmadan, sabır ve metanet içinde bu kutlu eğitim yürüyüşümüzü sürdürmeye eğitime gönül veren tüm öğretmenler olarak kararlıyız ”dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “100.Yılın Kaleminden Başöğretmen’e Mektup” konulu yarışmada dereceye giren öğretmenler Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Rabiye Küçükyıldız birinci, Beşikdüzü Anadolu Lisesi’nden Şenol Ziya Yıldırım ikinci, Beşikdüzü Merkez Ortaokulu’ndan Fikriye Nuran Arslan üçüncü oldu. Dereceye giren öğretmenlere ödülleri Kaymakam Ferhat Vardar tarafından verildi.

“100.Yıl Neslinin Gözünden Öğretmen” konulu resim ve şiir yarışmasında ilçe birincisi olan Beşikdüzü Anadolu Lisesi öğrencisi  Sudem Yıldız ve Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu öğrencisi  Neslihan Kara’ya ödülünü Belediye Başkanı Ramis Uzun verdi.

Öğretmenlerden Savaş Çıtlak ve Mahmut Kırcı sahne alarak türkü okudular. Daha sonra Öğretmenler sazlar eşliğinde okudukları şarkı ve türkülerle program sona erdi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu,  İlçe Jandarma Komutanı Hamit Taş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Bekar, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Eskicioğlu, Şube Müdürü Ercan Gümüş, siyasi parti başkanları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.  <Ahmet SARAÇ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar