Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NÜ AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURACAĞIZ

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili aday adaylıklarına ilişkin usul ve esaslar, parti genel merkezi ve YSK tarafından belirlenmiş, partimizin bize bildirdiği başvuru tarihleri ve şekliyle alakalı vatandaşlarımızı bilgilendirmek istediklerini belirtti.

17 KASIM’A KADAR İSTİFA ETMİŞ OLACAKLAR

Başkan Gören konuyla ilgili Kuzeyses Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “ Belediye başkan adaylıkları için başlangıç tarihi 9 Kasım 2023, bitiş tarihi de 17 Kasım 2023 olarak belirlenmiş. memurlar, çalışanlar, istifa etmesi gerekenler 17 Kasım’a kadar istifa etmiş, aday adaylık başvurularını yapmış olacaklar. Çalışan çalışmayan herkes için bu tarih geçerli.

19 Kasım’da müracaatını yapan aday adayları ile alakalı partimiz Türkiye genelinde, bütün il ve ilçelerde aynı anda, eşit zamanlı temayül  yoklaması yapacak. Temayüllerden sonra partimiz aday adayları ile alakalı değerlendirmelerini, çalışmalarını yapacak, öne çıkan aday adayları ile ilgili gerekirse anket çalışması, saha araştırmaları yapılacak. Temayülden çıkacak aday adayları ile ilgili genel merkezimiz değerlendirmelerini yapacaklar.

İLÇEMİZİN HİZMETE İHTİYACI VAR

Bu dönem titiz bir çalışma gerçekleştirerek adayımızı belirleyeceğiz ve ilçemizi ak belediyecilikle buluşturacağız. Çünkü ilçemizin artık hizmete ihtiyacı var. Hizmetin zamanı geçiyor. Vatandaşlarımızda bunun bilincindeler, farkındalar. Herkes adayınız kim gibi sürekli sorular soruyorlar.  Şuan adayımız belli değil, müracaatlar devam ediyor. Ocak ayı içerisinde adayımız belli olmuş olur.

BAŞVURU ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Hafta sonu da teşkilatımız açık olacak. İsteyen aday adaylarımız il başkanlıklarımıza, isteyen ilçe başkanlıklarımıza, isteyenlerde başvuru.akparti.org.tr üzerinden gerekli evraklarını eklemek suretiyle başvurularını yapabilirler. Başvuru belgeleri arşiv kayıtlı sicil belgesi, diploma fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik durum belgesi, bir de bağış dekontu, istifası zorunlu olanlar için ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopileri, engelli olanların yüzde kırk veya üzerinde olan aday adayları için engelli kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu fotokopisi başvuru fotokopisine eklenecek evraklardır.

Başvuru ile alakalı ödenecek ücretlerde belirlendi. İlçe belediye başkan aday adayları 20 şer bin lira, meclis üyeleri de 5’er bin lira şeklinde AFAT’ın hesabına bağış yapacaklar. Bunda kadın ve 18 yaş arası gençler için belirlenen ücretin yarısı, engelli adayların dörtte biri alınacak” şeklinde konuştu.  >Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar