Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

Beşikdüzü’nde Urfa Sıra Gecesi

Beşikdüzü'nde Urfa Sıra Gecesi

Beşikdüzü Livio Otel ve Restoran tarafından düzenlenen konser programına sanatçı İmam Ergin’in kurduğu Şanlıurfa Sıra Gecesi grubu katıldı.

Gecenin sunuculuğunu yapan Kaptan Yusuf (Keleş) geceye katılan tüm misafirlere yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından sözü Urfa Sıra Gecesi grubuna bıraktı. İmam Ergin’in solistliğini yaptığı Şanlıurfa Sıra Gecesi saz grubu, Türkiye’nin dört bir köşesinden okudukları türkülerle misafirlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Grubun kurucusu sanatçı İmam Ergin, Trabzon’a gelişlerinin bu üçüncüsü olduğunu belirterek, “Grubumuzu 1995 yılında kurduk. Biz elimizden geldiğince kendi cabalarımızla Türkiye’nin birçok yerinde, Kıbrıs’ta, Avrupa’da sesimizi duyurmaya, sıra gecesini temsil etmeye çalışıyoruz. Biz ticaretten öte kültür elçileriyiz. Bu gecelerde çiğ köftemizi, gelenek, görenek ve ananelerimizi tanıtmak için uğraş veriyoruz. Türkiye’nin her yöresinden türküler okuyoruz. Biz Trabzon’un çok sevdik. Kısmet olursa önümüzdeki yıllarda da Trabzon’a gelmek istiyoruz. Bir daha ki gelişimizde sizleri daha kalabalık görmek istiyoruz. Bu tür işletmelere sahip çıkılması gerekir” dedi.

“Özel etkinliklerimiz devam edecek”

Livio Otel ve Restoran İşletme Müdürü Osman Eyüpoğlu da gazetemize yaptığı açıklamada, “İşletmemiz Beşikdüzü Adacık mevkiinde sahile sıfır, deniz ve dağ manzaralı, 35 yatak kapasiteli, iç ve dış mekân olarak 500 kişilik bir turizm otel ve restoran. Özellikle yazın yurdun dört bir tarafından müşteri geliyor. Bizim amacımız Rize-Samsun arasındaki alana hizmet etmek. Çok şükür bunda da büyük oranda başarılıyız. Buraya gelen insanlar bölgemizin Sisdağı, Sazalanı, Erikbeli, Karadağ, Kadırga, İzmiş gibi yaylalarını otelimizde kalarak gezme, yayla şenliklerini izleme fırsatı bulabilirler.

Şimdi sıra gecesi düzenleme etkinliği nereden aklınıza geldi derseniz özetleyeyim. Bir Urfalı müşterimizle sohbet ederken böyle bir gece düzenleme fikri ortaya çıktı. Kültürel anlamda katkısı olacağını düşündüm. Şanlıurfa ile Trabzon arasında bir köprü kurmuş oluruz dedim. Reklam sorumlumuz Cesarettin Zeytin’in de teşvikiyle bu organizasyonu gerçekleştirdik. Misafirlerimizin buradan mutlu ayrıldığını düşünüyoruz. Bundan sonra da bu tür programlara belli aralıklarla devam edeceğiz. Biraz da taleplere göre düzenlemeler yapacağız. En yakın programız yılbaşı programı olacak. Dolu dolu bir program olacak. Gürol Taş, piyanist Ercan, Sebahattin Yanık ve Ülkü Eyupoğulları gecemizde sahne alacaklar. Bu programa bütün misafirlerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Misafirlerin zaman zaman türkülere eşlik ederek, halay çekerek eğlendiği geceye Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Zeytin de katıldı. Gecede Urfalı ustanın hazırladığı çiğ köfte misafirlere ikram edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar