Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NDE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Beşikdüzü ilçesinde, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla İlköğretim Haftası  kapsamında düzenlenen program Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlkokulu-Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasının coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz dedi. Demiral, “Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Milli Eğitimi fikri hür, vicdanı hür, irfanı her nesillerin dengeli ve düzgün karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirme görevini üstlenmiştir. Kuşkusuz eğitim, üzerinde durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir” dedi. Demiral konuşmasını öğretmenlere ve öğrencilere de hitap ederek tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral’ın konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı skeç izleyicilerin beğenisine sunuldu. Ardından 8.sınıf öğrencileri, okulun 1.sınıf öğrencilerine “Okulumuza hoşgeldiniz” çiçeği sundular.

Öğrencilerden Zeynep Şura Kasımay, Bilge Ada Vardarbaşı, Doğa Su Dilli ve Gülsu Çolak İlköğretim Haftası adlı şiiri okudular. Okula gelmek isteyen bir öğrenci ile onu okula gitmemesi konusunda ikna etmeye çalışan öğrencinin konu alındığı skecin sahnelenmesinin ardından Öğrencilerden Ebrar Ada Dilli yaptığı konuşmada, “Okullarımızın açıldığı bu haftayı İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz. Şuanda hepimiz yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Yüzyüze eğitime başlayacak olmamız  öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımızı sevindiriyor. Yeni katılan arkadaşlarımızla biran önce tanışmayı arzuluyoruz. Okul bizim ikinci evimiz gibidir. Okulumuzda yeni bilgilere, yeni dostluklara, güzel günlere ve aydınlık fikirlere  kavuşmamız dileğiyle İlköğretim Haftamızı kutluyorum” dedi. Kaymakam Ferhat Vardar’ın okul zilini temsili olarak çalmasıyla program sona erdi.

Programa Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Okul Müdürü Funda Yaşar Demir, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar