Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NDE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

BEŞİKDÜZÜ-19 Eylül Gazileri Günü dolayısıyla Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda düzenlenen program, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gaziler adına Muharip Gazi Muhammer Şeref yaptı. Şeref konuşmasında, “Kelime anlamı olarak dinine, vatanına, namusuna el uzatmak isteyen düşmanı defetmek için muharebeye katılan ve kazadan sağ salim dönenlere verilen bir unvandır gazilik. Çok şey borçlu olduğumuz gazilerimize gereken hürmeti ve saygıyı,

vefa borcumuz gereği göstermemiz gerekir. Onların dertlerini ve sıkıntılarını hafifletmek, hal ve hatırlarını sorarak gönüllerini almak, gazilerimize olan vefa borcumuzdur. Unutmayalım ki, başımızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Ecdadım ölürsem şehit, kalırsam gaziyim düsturuyla savaşmış, canını ortaya koymuş en büyük miraslardan  birisi olarak bize bu yüce unvanları bırakmışlardır” dedi.

Program, Beşikdüzü Merkez Ortaokulu öğrencileri Güneş Kırcı  ve Cemre Nisa Demir tarafından şiir okunmasıyla sona erdi.

Programa Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Jandarma Komutanı  Hamit Taş, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler , şehit aileleri  ve vatandaşlar katıldılar. Törenin ardından  Livio Otel ve Restoran’ta  gazi ve  şehit ailelerine öğle yemeği verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar