Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NDE BİR İLK: KARİKATÜR YARIŞMASI

Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Yaşat ki değer bulsun” projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği Yazar ve Karikatürist Hikmet Aksoy anısına karikatür yarışması düzenlendi.

İlçede ilk olma özelliği taşıyan yarışmanın konusu” empati, adalet, sevgi-saygı” kavramları olarak belirlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada , “Eğitim çağındaki gençlerimizin sanatsal etkinliklere yönlendirilerek bilinçlenmelerine, farkındalık, duyarlılık, özgüven kazanmalarına destek olmak, ortaya çıkacak eserleri sergilemek, eser sahiplerini ödüllendirerek onları cesaretlendirmek, özgün çalışma yapmaları için onları teşvik etmek, farklı bakış açıları edinmelerini sağlayarak yeni fikirler ve eserler ortaya çıkarmalarını sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Eserlerin son teslim tarihi 9 Ocak 2023’tür. Ödülleri kazananları 11 Ocak 2023 tarihinde açıklayacağız. Ödül töreni ve sergi 16-20 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır. Tören günü ve saati daha sonra ilan edilecektir. Yarışmada ortaokullu ve liseli  öğrenciler arasında dereceye girenlerden birinciye 400 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye ise 250 TL ödül verilecektir. Ayrıca Karikatürist Hikmet Aksoy Jüri özel ödülü 200 TL, 4 öğrencimize de teşvik ödülü olarak 100 TL verilecektir. Tüm katılımcı öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Eserler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Jüri Başkanı görsel sanatlar öğretmeni Barış  Uzun, görsel sanatlar öğretmeni fotoğraf sanatçısı Murat Yanık, yine görsel sanatlar öğretmenleri Beyhan Yardım, Nihal Yavuz, Oktay Bozali, Adnan Sucu, Gökdeniz Yılmaz, Salih Siyah ve Selma Tosun tarafından değerlendirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar