Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NDE 24 KASIM COŞKUYLA KUTLANDI

24 Kasım1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  bu unvanı aldığı gün, 24 Kasım 1981 yılında beri de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Yurdun her tarafında olduğu gibi Beşikdüzü’nde de 24 Kasım Öğretmenler Günü, Beşikdüzü Anadolu  Lisesi’nin hazırladığı programla kutlandı.  

EN ÇOK SEVİLEN ÖĞRETMEN EN ÇOK SEVEN ÖĞRETMENDİR   

İlk olarak Doğu Gözaçan Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından Borsa İstanbul Fen Lisesi salonuna geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mustafa Kobya yaptı. Kopya konuşmasında, “Muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın da telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler bunu arar, bunu sorar. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Öğretmen hayatının her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Yaşamak ne ise öğretmenlikte odur. Verdiğiniz her bilgiyle karanlıkları aklamaya devam ettiğiniz sürece kalkınacak, yükselecek ve mutlu olacağız ”dedi.

ÖĞRETMENİN HAKKI ASLA ÖDENEMEZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demirel de bütün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Hayatta her meslek, kıymetlidir, saygıdeğerdir ancak, pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. Hepimizin hayatına dokunan, bize yol gösteren, zor zamanımızda elimizden tutan bir öğretmenimiz muhakkak vardır. Bugün, hangi konumda olursak olalım her birimiz üzerimizde hakkı olan bu hocalarımızı sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. Ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına, milletine, devletine bağlı nesiller yetiştirmeye atamış bir öğretmenin hakkı asla ödenemez” şeklinde konuştu.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Emekli olan öğretmen Muhammet Karabayır’a Kaymakam Ferhat Vardar tarafından hizmet şeref belgesi verildi. Ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen “Öğretmenlik mesleği ve önemi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Sefanur Karabulut, Öykü Candaş, Damlanur Dadandı, Yaren Kalaycı, Serpil Azra Karaca, Merve Nur Kandil ve Ömür Yılmaz’a, dart turnuvasında dereceye giren öğretmenler Fatma Terzi, Sevin Can, Funda Günaydın Uzuner, Metin Arslan, Alper Ülken, Ersin Erata, yine öğretmenler arasında düzenlenen ayak tenisi turnuvasında dereceye giren Uğur Has, Arzu Ersoy, Yusuf Sezgin, Tarık Özen, Osman Tirgil, Bülent Şen, Metin Arslan, Alper Ülken ve Hüseyin Akgün’e   ödülleri Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral tarafından verildi.

“Sen Öğretmensin” adlı şiiri okulun öğrencilerinden Veysel Oğuzhan Turgün okudu. “Ben Öğretmenim” adlı şiir ise okulun öğretmenleri tarafından okunduktan sonra, öğretmenlere Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Naciye Yılmaz tarafından çiçek takdim edildi. Öğrencilerin hazırladığı şiir ve şarkılar eşliğindeki oratoryo ile program sona erdi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, siyasi parti başkanları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.  <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar