Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ’NDE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında olduğu gibi Beşikdüzü ilçesinde de törenlerle kutlandı.

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-İlk tören Doğu Gözaçan Kültür Parkı’ndaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Beşikdüzü Merkez İlkokulu tarafından hazırlanan programa ilçe Stadyumunda devam edildi. Burada da İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Demiral konuşmasında, “Milletimizi ortak düşünce ve değerde buluşturan, cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegâne şey siz değerli çocukların tebessümüdür. Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz. Siz çocuklar daha huzurlu, daha neşeli, daha adaletli, daha güzel bir dünyanın müjdecisi durumundasınız. Çünkü çocuk olmak, coşkulu olmak, dünyaya hep saf, temiz, duru gözlerle bakmak ve yarına o heyecanla yürümek demektir. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nızı tebrik ediyor, 23 Nisan’ı armağan eden cumhuriyetimin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla yadediyorum. Ailenizle, öğretmenlerinizle, arkadaşlarınızla birlikte sizlere nice güzel bayramlar diliyorum”dedi.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler yapıldı.  İlk ve ortaokulun kız ve erkek horon ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi. 23 Nisan ile ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ferhat Vardar tarafından ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Törene Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Stajer Kaymakam Fatih Adıgüzel, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu, daire amirleri, siyasiler ve vatandaşlar katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar