Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  2021-2022 eğitim-öğretim yılı  içerisinde kursiyerlerin yaptığı elemeği, göz nuru eserler düzenlenen yıl sonu sergisi töreniyle halkın beğenisine sunuldu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen sergi törenine Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, jandarma Komutanı Arif Bozkurt, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, İlçe Müftüsü İhsan Öz, Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Gören,  İlçe Spor Müdürü Köksal Kocaman, daire amirleri, davetliler ve kalabalık halk topluluğu katıldı

Saygı duşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Hasan Çalışgan; “2021-2022 eğitim-öğretim yılı Mayıs ayı itibariyle kurumumuz bünyesinde 128’i mesleki, 166’sı sosyal-kültürel ve 8 tanesi okuma-yazma olmak üzere toplam 302 kurs açılmış ve kurslardan 4632 kursiyer eğitim almıştır. Bu eğitim-öğretim yılında kursiyer sayısına bakıldığında ilçe nüfusumuzun yaklaşık % 20 sinin kurslarımızdan yararlandığı görülmektedir.

Temel eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında yer alan ilçemiz Akkese İlkokulu ile işbirliği yapılarak 11 kurs açılmış ve 135 öğrencimize bu proje kapsamında eğitim verilmiştir. İlçemiz Ceza İnfaz Kurumu  işbirliğinde saç sakal kesimi, aşçı yardımcılığı, hijyen, ilkyardım, arıcılık, okuma-yazma, ahşap yakma, resim, bağlama gibi alanlarda 45 adet kur açmış ve burslardan 430 tutuklu ve hükümlüye eğitim verilmiştir.

Açık Öğretim Ortaokulu’nda 72, Açık Öğretim Lisesi’nde 210 olmak üzere toplam 282 öğrencimiz eğitimine devam etmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu’nda 30, Açık Öğretim Lisesi’nde 143 öğrencimiz eğitimlerini tamamlayarak diploma almaya hak kazanmıştır.

Karate alanında 21 yaş altı bayanlar Türkiye üçüncülüğü, halkoyunlarında  yıldız ve gençler kategorisinde  Türkiye dördüncülüğü, minikler kategorisinde il birinciliği, masa tenisi alanında küçükler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler kategorilerinde il birinciliği başarıları elde edilmiştir. Yılsonu sergimize gelerek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Ferhat Vardar’a, Belediye Başkanımız Ramis Uzun’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emrah Demiral’a, işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluş yetkililerine de teşekkür ediyorum  ” dedi.

Kaymakam Ferhat Vardar da yaptığı konuşmada, “Halk Eğitimi Kurumumuzda çalışan çok kıymetli hocalarımız ve değerli kursiyerlerimiz birazdan bize yapmış olduğu ürünleri sergileyeceklerdir. Çok güzel ürünlere imza atıldığına ben yürekten inanıyorum. Halk eğitim aracılığıyla bizler bir çok alanda sizlere çeşitli eğitim ve faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu eğitimler sayesinde siz değerli kursiyerlerimiz kendi işyerlerini, ortamlarını oluşturabiliyorlar. Müdürümüzün dediği gibi, bir çok alanda başarılar sağladık. Özellikle sportif alanda başarılar sağladık. Önümüzdeki yıllarda bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu kurslara destek sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu kursların ve katılımcıların artarak devam edeceğine canı gönülden inanıyorum. Bu özel günümüze katılan tüm kursiyerlerimize, tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kız ve erkek halkoyunları ekibi kemençe sanatçısı Mustafa Kılıç’ın kemençesi eşliğinde birer gösteri sunarak etkinliğe renk kattılar.

Horon gösterisinden sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin gezilmesinden sonra misafirlere ikramda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar