Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ FATİH MTAL’DEN 100.YIL KUTLAMASI

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bünyesinde düzenlenen programla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılı kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Gümüş ve Okul Müdürü Selamettin Atik’in katıldığı program, Halk Eğitim Merkezi salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun öğretmenlerinden Ahmet Tokdemir yaptı. Tokdemir konuşmasında, Cumhuriyet ilimdir, fendir,. Bu yüzden Gazi M. Kemal Atatürk, birgün söylediklerim bilime aykırı düşerse, bilimi seçin der. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu kurtuluş savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili video gösterisinin ardından 10-C sınıfı öğrencilerinden Ecrin Öztürk’ün “Bugün” adlı şiirini Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin eşliğinde Atatürk’ün özlü sözlerinin konu edindiği video gösterisi izlendi.

Yine 10-C sınıfı öğrencilerinden Nesrin Dilli’nin okuduğu “Cumhuriyet” adlı şiirden sonra tarih öğretmeni Ahmet Tokdemir’in yazdığı kurtuluş savaşı yıllarında yaşanan bir olayı konu edinen tiyatroyu okulun öğrenci ve öğretmenlerin birlikte sahnelenmesiyle kutlama programı sona erdi. <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar