Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

BEŞİKDÜZÜ ATATÜRK ANAOKULU ÖĞRETMENLERİNİ ALKIŞLIYORUZ-Ahmet SARAÇ

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-Beşikdüzü Atatürk Anaokulu’nda, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Tüm Kalkınma ve İşadamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon şubesinin ortaklığında yürütülen HOPO (Her Okulun Projesi Olsun) proje yarışmasında ön elemeler sonrasında iki proje birden saha ziyaretlerine kaldı.

Bu projeler Sema Tulum öğretmenin “Ekrandan Uzaklaş Kültürünü Paylaş” ve Burcu Aksu, Halime Yurteri’nin “Kodlayarak Öğren Kod ile Eğlen”.” Ekrandan Uzaklaş Kültürünü Paylaş” isimli proje öğrencilerimizi tablet, bilgisayar gibi dijital ortamlardan uzaklaştırarak öğrencilerin kültürel aktivitelere yönelmesini sağlamak ve kültürel değerlerini tanımalarına katkıda bulunmakta olduğunu belirten Atatürk Anaokulu Müdürü Turgay Çakır, “Projemizdeki etkinlikler kültürel değerlerimizi öğrencilerimize tanıtmayı hedef alan etkinliklerdir. Gerçekleştirilen etkinlikler öğrencilerimizin yaş grubuna uygun ve gelişim özelliklerini destekleyecek şekilde yapılmıştır. Etkinliklerde tüm öğretim yöntem tekniklerinden faydalanılmıştır. Özellikle yaparak ve yaşayarak öğrenme metoduna yer verilmiştir. Bu sayede öğrenmenin istendik şekilde kalıcı olması hedef alınmıştır ve istendik yönde başarı da sağlanmıştır.

“Kodlayarak Öğren Kod ile Eğlen” isimli projede çocukların ekran karşısında geçirdiği süreyi aktif olarak kullanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Bunun için kodlama diliyle erken yaşta tanışıp teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emrah Demiral’a , okulumuz idaresine, öğretmen ve personelimize teşekkür  ediyor, öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar