Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ATA TOHUMLARINI YAŞATMALIYIZ

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Beşikdüzü Ziraat Odası, Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği, Trabzon Ata Tohum Takas Derneği ve Beşikdüzü Düşünce Kulübü’nün katkıları  ile Kapalı Pazaryerinde ” Beşikdüzü Geleneksel 2. Ata Tohum Takas Şenliği ” gerçekleştirildi.

Şenliğe Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Şenlikte açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Bugün burada 2.şenliğini yaptığımız ata tohumlarımız yüzyıllardan beri bölgemizde, ilçemizde ekilip dikilen ürünlerdir. Ayrıca bu ürünlerimiz yokolma tehlikesi ile karşı karşıya. Bize düşen görev bu tohumlarımızı çoğaltmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu program her yıl 7 Mart tarihinde ilçemizde tekrarlanacaktır. Bu şenliğe katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar da, “Bu şenliğimizde çok değerli tohumlarımız sergileniyor. Burada bir çok kişinin emeği olduğunu görebiliyoruz. Burada kadınlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, belediyemizin çok ciddi katkıları olmuştur. Ben katkısı olan tüm katılımcılara, tüm baytaşlara teker teker teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tohumlarımızı yaşatmamız lazım. Bu yapılan güzel faaliyetin önümüzdeki yıllarda da devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra vatandaşlar ücretsiz verilen tohumları aldılar ve ad, adres ve telefonlarını kayıt ettirdiler. Seneye bu tohumları ekip yetiştirecekleri ürünlerin tohumlarını geri verecekler. Böylece ata tohumları çoğaltılmış olacak. Böylece İleriki şenliklerde daha çok insana tohum verilmesi sağlanacak. Şenlik, katılımcıların horon oynaması ile sona erdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar