Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ARTIK HORONUN ADRESİ BEŞİKDÜZÜ

<Ahmet SARAÇ

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)- Son yıllarda Beşikdüzü horon ekipleri katıldıkları yarışmalarda aldıkları birinciliklerle artık horunun adresinin Beşikdüzü olduğunu bu yıl da aldıkları derecelerle ispat ettiler. Bu başarılarda hiç kuşkusuz ki, yılların tecrübesine sahip  müzisyen Ali Kemal Aktaş’ın rolü çok büyük.

Okul sporları gençler halk oyunları yarışmalarında Beşikdüzü Anadolu Lisesi kız folklor ekibi, minikler A Grubu halkoyunları yarışmalarında da Beşikdüzü Merkez İlkokulu il birinci, ortaokullarda ise geçen yılın birincisi Beşikdüzü Merkez Ortaokulu 4 ekip arasında yarışmaya gidecek 3 ekip arasına giremeyerek dördüncü olması salondaki izleyiciler arasında şaşkınlık yarattı.

Yarışmalar Trabzon Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapıldı. Liselerarası yarışmalarda 4 lise arasından Beşikdüzü Anadolu Lisesi kız folklor ekibi, miniklerde de üç okul arasından Beşikdüzü Merkez İlkokulu birinci olarak Nisan ayında Artvin’de yapılacak bölge yarışmalarına katılmaya hakkazandılar.

Yarışmaları Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıoğlu, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda seyirci izledi. Yarışmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde açılış konuşmasını Halkoyunları Federasyonu Başkanı Veysel Kurt yaptı. Daha sonra  dereceye giren ekiplere kupaları takdim edildi.

Yarışma sonunda Beşikdüzü Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Ziya Yıldırım, “Ekibimizin yarışmalara hazırlanmasında emeği olan müzisyenler Sinan Aktaş ve Ali Kemal Aktaş’a, usta oyuncumuz Duygu Kocaman’a, öğrencilerimize ve Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze  teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar