Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARI SINAVI ONLINE YAPILACAK-Ahmet SARAÇ

Ortaöğretim düzeyindeki açık öğretim okullarının sınavları 1-10 Mart tarihlerinde online (çevrimiçi) yapılacağı belirtildi.

Öğrencilerin sınavlara katılabilmesi için aşağıdaki takvime uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Ortaöğretim düzeyindeki açık öğretim okullarının iş ve işlemleri ilçemizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yürütülmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulu 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı  2021-2 dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme iş ve işlemleri 28 Ocak 2022 tarihinde, Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı  2021-2 dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme iş ve işlemleri ise 8 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir.

Açık Öğretim Ortaokuluna kimler başvurabilir?

Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim kurumları için her yıl belirlenen eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıtlarda aranacak yaş sınırını belirler. Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir. Öğretim yılındaki tüm dönem kayıtlarında bu tarih esas alınır.

a) 4. sınıfı bitirenler,

b) İlkokul mezunları,

c) İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,

d) Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,

e) Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,

f) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar

g) Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi olanlar, İlk kayıt için başvuru yapabilir.

Açık Öğretim Lisesine kimler başvurabilir?

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar.

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar.

c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar.

ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar.

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup öğrenimini tamamlamadan ayrılanlardan denklik belgesi almış olanlar başvurabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar