Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

84 TL ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ

Geçen  yıl 54 TL olarak açıklanan fındık taban fiyatı, bu yıl 84 TL olarak belirlenmesi fındık üreticilerini memnun etmedi.

Bir yıl içinde yaklaşık tüm gıda ürünlerine yüzde yüzün üstünde zam gelirken üreticinin binbir zorluklarla toplayarak satışa sunduğu fındık geçtiğimiz yıldan bu güne 30 TL artırılması tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, “Giresun kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için kg başına 82,50 TL olarak belirlenmiştir.” dedi.

Yeni fiyatı değerlendiren fındık üreticileri, ” 80-85 lira arası bir maliyeti olan fındığa 84 lira fiyat verilmesi üretici ile dalga geçmektir. Toplamayın dalda kalsın demektir. Fındık ile parayı değiştirmektir. 84’e malet, 84’e sat.  O da tüccar o paraya alırsa. Bir de bu yönü var. Peki bizim bu işte kârımız ne?100 TL’nin üzerinde fiyat beklerken bu fiyat bizi mağdur etti.! Her şey yüz de yüzün üzerinde artarken bu nasıl bir hesaplama!.. Toplasak mı toplamasak mı diye terettütteyiz! 

Fındık üretilen illerden milletvekili olanlar, siz üreticinin  hakkını susarak mı savunuyorsunuz? Niye sesiniz çıkmıyor? Bu işin maliyetini siz bilmiyor musunuz? “şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar