Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

72 MAÇ YENİLMEYEN EFSANE BEŞİKDÜZÜSPOR

Şuan amatör ligde esamesi dahi okunmayan Beşikdüzüspor, bir zamanlar lig ve hazırlık maçları olmak üzere oynadığı 72 maçta yenilmeyerek belki de Türkiye’de bir rekor kırdı.

1974-1976 yılları arası üstelik ikinci amatör kümede oynamasına rağmen Samsun’dan Hopa’ya kadar yaptığı hazırlık maçlarında mağlubiyet yüzü görmedi. Bunlardan biri de o yıllarda 3.ligde olan Rizespor ile Beşikdüzü’nde oynadığı ve 7-3 kazandığı maçtır.

O yıl ortaokul birinci sınıfa gidiyordum. Son dersimiz müzikti. Ancak öğretmenimiz Ali Rıza Bahadır’ın  branşı değildi. Çocuklar,  Vardallı tarafına gidecek olanlar çantalarını alsınlar, diğerlerininki sınıfta kalsın dedi . Sınıf olarak bizi şuan üzerinde Beşikdüzü Meslek Yüksekokul olan alana götürdü. O zamanlar orası futbol sahası idi. Sahanın etrafına bir ip çektiler, ordan içeri girmek yasak dediler.

Mavi-Beyazlılar Beşikdüzüspor dediler. O takım da sahada ısınıyordu. Hocamız rakibi bekliyoruz dedi. O sırada  birden bir yarım otobüs geldi. Bunlar beklediğimiz rakip Rizespor dediler. Futbolcular içerisinden maça hazır vaziyette formalarını giymiş olarak indiler. Çünkü soyunma yeri yoktu.

Maç başladı. Bizim takımdan hatırladığım kadarıyla kalede Deniz Ataman, Fevzi Çakmak, Mehmet Cinel, Kürt Ahmet (Keskin), Kadir Atmaca, Ercan Demirbaş vardı. Rizespor’da da beyaz saçlarından hatırladığım Hüsnü vardı. Çünkü bu oyuncu daha sonra Rizespor’u hiç bırakmadı ve takımıyla birlikte süper lige kadar çıktı. Bir de kalecilerine Hüseyin diyorlardı.

Müthiş bir oyundan sonra 7-3 galip gelmiştik. Başka, Samsun Kadıköyspor, Termespor, Çarşambaspor, Espiyespor, Tireboluspor, Şafakspor, Görelespor, Bayburtspor, Tütünspor, Çarşıbaşıspor, Araklıspor, Gümüşhanespor, İkizderespor ve Hopaspor başta olmak üzere oynadığı rakiplerin bir çoğunun kendinden çok üst liglerde olmalarına rağmen lig ve hazırlık maçlarında toplam 72 maç mağlubiyet yüzü görmediler.

Şimdi bu kadronun diğer oyuncuları da şunlardı: Adem Kılıçoğlu, Fatih Hüsnü Keleşoğlu, İlhami Kahyaoğlu, Hasan Özdemir, Şinasi Turan, Erdal Gören ve Dursun Baş.  Haber: Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar