Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

3 YETİMİ BULUNAN ANNE ZİYARET EDİLDİ

 

Üç yetim çocuk annesi, Vakfıkebir Karatepe Mahallesi’ndeki evinde ziyaret edildi.

VAKFIKEBİR-Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Kur’an kursu öğreticileri Fatma Dunay ve Fatma Gümüş ile birlikte ilçeye bağlı Karatepe Mahallesi’nde ikamet eden üç yetim çocuk annesi Fatma Aktaş’ı ziyaret ettiler. Ziyarette, Mahalle Camii İmam Hatibi Mustafa Tanrıkulu da hazır bulundu.

“Her Kursun Yetim Bir Kardeşi Olsun” Projesi kapsamında, Vakfıkebir Karatepe Mahallesi’nde ikamet eden 16 yaşındaki Elif ve Esra Aktaş isimli ikiz kız kardeşleri, yetim kardeşleri kabul eden ve kendileriyle her yıl yakından ilgilenen Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğreticileri; Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Dunay ve Fatma Gümüş’ün öncülüğünde, kurstaki hoca hanımlar, öğrenci velileri ve hayırseverlerin katkılarıyla oluşturdukları aynî ve nakdî yardımları, İlçe Müftüsü Şükür Küçük ile birlikte aileye ulaştırdılar.

Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan yetim ikiz kardeşler Elif ve Esra Aktaş’ın okulda, 20 yaşındaki İbrahim Aktaş’ın ise evden uzakta bulunması nedeniyle görülemedikleri ziyarette; Müftü Şükür Küçük ve Kur’an Kursu Öğreticileri, anne Fatma Aktaş ile bir süre sohbet ettiler, hâl ve hatırını sordular.

Yaklaşık 10 yıl önce, İstanbul’da çalıştığı bir inşaattan düşmesi sonucu eşi Şeref Aktaş’ı kaybeden 3 yetim çocuk annesi Fatma Aktaş; ziyaretleri ve ilgi alakaları dolayısıyla ilçe müftüsü ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür ve dua etti.

MÜFTÜ KÜÇÜK: “YARALARINA MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yetimlerin bu topluma emanet olduğuna dikkat çeken Müftü Şükür Küçük, “AllahTeâlâ o çocukların babalarını kendi yanına alırken çocuklarını da topluma emanet etmiştir. Onlar bu toplumun önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla yetim ve öksüzlerimizin, hem rûhen hem de bedenen çok daha sağlıklı olmaları lazım. Bizim, toplum olarak onlara sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuz var; bu toplumsal sorumluluk adına onlarla ilgilenmeye çalışıyoruz. Kur’an kursu hocalarımız bu öğrencilerimizle ve aileleriyle ilgileniyorlar. Hep birlikte yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz.” dedi.

SİZ DE YARDIMCI OLMAK İSTERSENİZ!

İlçe Müftüsü Şükür Küçük ayrıca; yetim ve öksüz çocuklara yardımcı olmak isteyen, “Bir yetim veya öksüz çocuğa bende bir katkıda bulunmak istiyorum” diyen vatandaşların ilçe müftülüğü ile irtibata geçmelerinin yeterli olacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar