Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI BAŞLADI

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108.yıldönümü nedeniyle Beşikdüzü Doğu Gözaçan Kültür Parkı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Kaymakamlık çelengini Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye çelengini Başkan Vekili Ahmet Karadeniz ve Şehit Aileleri adına çelengin şehit yakını Murat Cihan  tarafından Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Emin Şen yaptı. Şen konuşmasında  “Bugün Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108.yıldlönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Tarih, milli bilinci şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Bu sebeple tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni yeni nesillere en güçlü biçimde anlatmak ortak görevimizdir. Çünkü tarih, bundan tam 108 sene önce, dönemin en güçlü orduları karşısında; azmin, fedakarlığın zaferine şahitlik etmiştir. Herkes iyi bilmelidir ki, aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar,  İlçe Jandarma Komutanı Hamit Taş, Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Ertuğrul Karoğlu, Belediye Başkan Vekili Ahmet Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Cumhur Bekdemir,  Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, siyasiler, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar