Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

KIZILAY HAFTASI’NI KUTLADILAR

BEŞİKDÜZÜ-Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi salonunda program düzenlendi.

Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Jandarma Komutanı, ilçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu öğrencilerden Emine Koşgin’in yaptığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 10-B sınıfı öğrencilerinden Perihan Bebek yaptı. Bebek konuşmasında, “Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek için doğmuştur. Kızılay’ın amacı,  hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye ve hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasında dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Kızılay ülke genelinde hizmet veren şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olur. Modern teknolojinin uygulandığı hastaneler ve tıp merkezlerinde uzman sağlık kadrosuyla hizmet verir” dedi.

Sinevizyon gösterisinin ardından 11-B sınıfından Sudenur Nişancı Kızılay’ın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Kızılay’ın ilkelerini ve faaliyetlerini ise 10-B sınıfından Hüsna Yapıcı anlattı. 11-C sınıfından Buğrahan Taş’ın Kızılay adlı şiiri okumasının ardından  öğrenciler tarafından  “Kan Bağışı” adlı skeç sahnelendi.

Okulun meslek dersleri öğretmeni Taşkın Keskin’in bağlaması eşliğinde, öğrencilerden oluşturulan Türk Halk Müziği korusunun okuduğu,  birbirinden güzel üç  türkü ile program sona erdi. <Ahmet SARAÇ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar