Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

EY BEŞİKDÜZÜ! VEKİL ADAYLARINDAN ADLİYE VE FAKÜLTE İSTEYİN

Yeşilkıyı Gazetesi’nin Ocak 2005 tarihli sayısında manşetten verdiğimiz haberde “BEŞİKDÜZÜ ADLİYESİ KAPATILIYOR MU?” demiştik. O günlerde bu haberimizi dikkate alan olmadı. Hiçbir siyasi parti başkanı bu haberin kaynağı nedir diye ne telefonla sorma zahmetinde bulundular, ne de yüzyüze geldiğimizde sordular.

Daha sonraki süreçte Şalpazarı ile birlikte Beşikdüzü Adliyesi kapatıldı. Kapatılma haberi basında 13 Haziran 2005 tarihinde yayınlandı. Türkiye genelinde yüz ellinin üzerinde adliye kapatıldı. Kapanan adliyelerin ilçe belediye başkanları, iktidar başta olmak üzere siyasi parti başkanları sabahleyin Ankara’nın yolunu tuttular.

Bizim ilçemizin kaymakamı, belediye başkanı ve iktidar ilçe başkanı Kadırga Yaylası Şahmelik Obası’ndaki sorunlu bir yolu bakmaya gittiler. Ankara’ya gidip itiraz edenlerin üçte biri adliyelerine açtırdılar. Bizim heyette 28 Haziran günü Ankara’ya gitti. İlgili vekiller bu sorunu bir daha ki toplantıda çözeceğiz diyerek heyeti geri gönderdiler. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bizim için bir kez daha toplanıp adliyemizi açacakmış. Bunlar da buna inanarak geldiler , basına açıklama yaptılar ve beklediler.

MADEM CEZAEVİ YAPILDI  ADLİYESİ DE OLMALI

Yıl 2023. Hâlâ bekleniyor. Yeni bir meclis için 14 Mayıs’ta oylama yapılacak. İlçemize bir çok  milletvekili adayı geliyor, halkı dinliyor, siyaset yapıp gidiyor. Ancak, ilçenin en önemli sorunu olan Adliyenin yeniden açılmasını istiyoruz, Adliyemizi geri istiyoruz.  Madem bu ilçeye cezaevi yapıldı  adliyesi de olmalı diyerek  ilçeye gelen vekil adaylarından istekte bulunun bir kişi yok.

Bir başka önemli konu fakülte istiyoruz diyen ve konu üzerine verimli bir çalışma gösteren de yok. Bu istekleri ne ilçe başkanları gündeme getiriyor, ne de ilçe halkı. Konuşmaya sıra geldi mi herkes konuşuyor. İlgili veya yetkili geldiğinde  herkes susuyor. Her nedense diyemiyorlar. Sebep nedir? bunu da anlamış değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar