Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

DENİZ KAZASI ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Doğu Gözaçan Parkı’ndaki şehitler anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, ölenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldılar. Tören,  ölenlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Bugün Mayıs Yedisi. Mayıs Yedisinin Büyükliman Bölgesi için özel bir önemi var. Her 20 Mayıs günü Beşikdüzü, Vakfıkebir, Şalpazarı, Tonya ve Eynesil’deki insanlarımız çok kıymet verdikleri bu günde, danalarını, koyunlarını, keçilerini, atlarını, katırlarını, kelekle, canla, korla süslerler  ve  Ağasar Deresi’nin Karadeniz’le buluştuğu bölgede deniz suyu ile yıkarlar. Böylece bağışıklık sisteminin geliştiğine, döl ve süt veriminin arttığına inanırlar. Bu yıkamadan sonra çeşitli dileklerde bulunurlar ve denize taş  atarlar.  Artık bundan sonra Büyükliman Bölgemizdeki insanlarımız için yayla süreci başlamıştır” dedi.

Anma töreninin ardından  deniz kazasında hayatlarını kaybedenler anısına denize çelenk bırakıldı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Program, öğle namazından sonra   hayatlarını kaybedenler için Eskicami’de Kur’an-ı Kerim  okutulmasıyla tamamlanmış oldu. <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar